A Budapest-Istenhegyi Szent László Plébánia Közösségi Háza

A részletekért látogasson el a ház oldalára:  www.sztlaszlohaz.hu

Épülő közösségi házunk 2022 tavaszi megnyitásával plébániánk valamennyi rendezvénye, ünnepe; ismeretterjesztő és hittérítő szolgálata új, kényelmes otthont kap.

Az eddig a templom előtti téren rendezett vásárok eső esetén a nyílt, fedett nagy kapualjban kaphatnak helyet, mosdókkal és melegítő konyhával kisegítve.

A házas hittan, felnőtt katekézis, nyugdíjas klub, cserkészösszejövetelek, iskolás hittanórák  a tantermek egyikébe költözhetnek be.

A nagyobb rendezvények, ágápék, esküvők, keresztelők az emeleti nagytermet foglalhatják el – külön előkészítő konyhával, ruhatárral, raktárral, mosdókkal kiszolgálva.

Az új karitász raktár elé már autóval, kisteherautóval is be lehet állni, nem kell a plébánia melletti lépcsőkön kézzel lecipelni, majd felhozni mindent.

Nem utolsó sorban, a templomuk sekrestyéjéhez új út épül hátulról, így a nagyobb rendezvények, protokolláris igények könnyeben kiszolgálhatóak lesznek.

A tervezett moduláris bútorzat lehetővé teszi, hogy valamennyi helyiség könnyen és gyorsan átalakítható legyen.

A ház – a számos bejáratának és belső átjárójának köszönhetően – több féle módon szakaszolható, a pontos működési rend a ház majdani vezetőjével lesz kialakítva. Építészeti szempontból a fő egységek a következőek:

1. Kapualj

Nyílt, fedett közterület – alatt az átjárás nem korlátozott. Innen nyílnak a ház közönségbejáratai.

2. Oktatási szárny

A földszint déli oldala külön közterületi bejárattal ellátott egységet képez. Két tanterem – egy nagyobb 40 m2-es és egy kisebb 30 m2-es – kap benne helyet kiegészítve egy 20 m2-es irodával. Az oktatási szárnynak saját férfi és női mosdója van. Szükség szerint a szárny tovább szakaszolható, az iroda leválasztható, annak külön közterületi bejárata külön is használható. A tantermek szintén zárhatóak, a mosdók így használhatóak a kapualj rendezvényei alatt anélkül, hogy a tantermekbe vagy az irodába be lehetne lépni.

3. Rendezvény szárny

A nagy, 150 fős rendezvény terem és kiszolgáló helyiségei külön egységet alkotnak, külön földszinti bejárattal a kapualj északi (Matáv) oldalán. A földszinten tágas lobby és az ahhoz csatlakozó előkészítő konyha és mosdók helyezkednek el, innen a széles lépcsőn vagy a lifttel lehet felmenni az emeleti rendezvényteremhez. A rendezvényteremnek tágas, 50 m2-es előtere van, melyhez tálaló konyha és gardrób/raktár csatlakozik.

 A rendezvényterem 200 m2-es, saját színpaddal és emeleti karzattal épült. Koncert elrendezésben (székes kialakítással) kapacitása 150 fő. Íróasztalos konferencia kialakításban 100 fő, körasztalos, esküvői kialakításban szintén 100 fő.

A rendezvénytermet kiszolgáló mosdók egy szinttel feljebb, a tetőtérben van. A földszinti mozgássérült mosdó lifttel megközelíthető.

A nagyterem a 4 méter széles motoros vászonnal, nagyteljesítményű vetítővel és az ablakok elé szerelt sötétítőfüggönyökkel mozivá alakítható.

A beépített hangosítási rendszer a legkülönbözőbb koncertek megtartását teszi lehetővé.

4. Karitász raktár

A hátsó – a templomot is kiszolgáló, kisteherautóval is használható – útról nyíló szolgálati bejárat felöl megközelíthető raktár külön egységként zárható. Szükség esetén a melegítő konyhával összenyitható.

5. Parkolók 

A háznak 7 db saját, az utcára merőleges parkolója van az épület mellett, melyeket kulcsos zár véd az idegen használattól. A Cédrus utcában a háztól délre további 5-6 közhasználatú parkolóhely marad meg. A Cédrus utcában a ház előtti szakaszon a parkolás tilos. A templomhoz felvezető, és a karitász raktárat is kiszolgáló hátsó út magánút, bejáratát sorompó zárja.

A házat a generál kivitelező berendezés nélkül adja át 2022. februárjában. A székek és asztalok, a konyha berendezése, a színpad megépítése, a belsőépítészeti dekor kialakítása a közösségünk feladata. Hatalmas feladata. Szükségünk van minden lehetséges segítségre. A korábban kihirdetettek szerint: cégvezető tagjaink előfoglalására, segítő téglajegyekre, helytálló munkákra.

Köszönjük