Hozzávalók:
½ kg. sima liszt
35 dkg olvasztott méz
1,5 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg margarin
1 egész tojás +2 tojássárgája
pici só
10 dkg porcukor
1 púpos evőkanál tejföl
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
A tojást, az olvasztott margarint, a cukrot habosra keverem, beleteszem az olvasztott mézet,
majd belekeverem a szódabikarbónás lisztet és a fűszerkeveréket.
Ragacsos masszát kapok, melyet egy éjjel, lehet egy napig, is pihentetek a hűtőben. Utána jól
lisztezett deszkán kinyújtom és formákkal kiszaggatom. A nyújtás lehet késfok vastagságú, de
ha vastagabbat akarok, akkor kb. 2 mm-re nyújtom. Lisztezett sütőlapon 180 fokon megsütöm
világosbarnára, kb. 5-6 perc. A sütőlapról késsel távolítom el, ha leragadna.