Bevezetőként elmondtuk a Kolping imát és Kolping Adolf szentté avatásáért imádkoztunk.
Molnárné Piroska Szent I. (bölcs) Kelemen pápa élettörténetét ismertette. Ő volt a 3. pápa, az I. szd-ban élt. Csak legendák maradtak fenn róla. Gazdag családból származott, 20 évesen Rómában filozófiát tanult. Péter tanítványaival találkozott és kereszténnyé lett. Ő írta a „Levél a Korinthusiakhoz” c. iratot. Traianus császár alatt Krím félszigetére száműzték, ahol gyémánt bányában dolgozott. Péter tanait hirdeti, ezért haláléra ítélik, követ kötnek a nyakára és a tengerben dobják.
Ismeretlen szentjeink közül Garamszeginé Marcsi Boldog Saloméről beszélt. A XIII. szd.-ban Lengyelországban élt, hercegnőből lett apáca. II. András magyar király fiával, Kálmánnal jegyezték el. Mindketten szüzességi fogadalmat tettek. A ferences és domonkos kolostorokat támogatta, a klarisszákhoz lépett be. Alázatos úrnőként élt, az imádságnak, jótékonykodásnak szentelte életét. Jelmondata: Legfontosabb a szeretet, mely soha nem fogy el. Halálakor az apácák a lelkét csillagként látták a mennybe szállni.
Marcsi még ismertette a lengyelek zarándoklatát, melyet a fatimai jelenés évfordulója
alkalmából rendeztek. Egy millió ember alkotott élő láncot Lengyelország határán. Tóthné Makk Ágnes Klara Sheridon megtérő életútját mutatta be. Írországban, protestáns arisztokrata családba született 1887-ben. Párizsba küldik tanulni 13 évesen katolikus iskolába. Különös áhítatot érzett Szűz Mária és a ferencesek iránt. Asszisziban, 60 évesen tért meg véglegesen és lett elsőáldozó, majd visszatért Írországba. Öt perc egészség témában Simán Ágnes a csípőizületi kopás és gyulladás újonnan felfedezett kapcsolatáról beszélt. A csípőizületi kopás (arthrosis) egyik gyakori krónikus, fájdalommal járó és rokkantságot okozó betegség a felnőttek körében. Újabb kutatások szerint kialakulásában a gyulladásért felelős anyagoknak jelentős szerepe van. Az izület egy önálló szervnek tekinthető és a kopás nemcsak a porc elváltozása, hanem a körülötte lévő szövetek (csontok, izmok, idegek, ingerületátvivő anyagok, szalagok, izületi folyadék) megbetegedése is.
Hetényi Péter és Szentes László beszámolt a belvárosi templombeli Kolping fogadalomtételről, ahol megkapták az új Kolping ima szövegét is, és egy emléklapot a Kolping Család számára.