2018. június 17.   -  Évközi 11. vasárnap

 1. Csütörtökön Gonzága Szent Alajos szerzetes emléknapja.
   
 2. Az egyházközségi családi nap június 23-án, szombaton lesz. Ez évben nem lesz tombola. A közös ebédre fél 1-től szeretettel vár mindenkit a plébánia közössége. A szokásos bográcsos étel lesz - és sütemény, amit a résztvevők hoznak. A gyerekek számára délelőtt 9 órától kezdődően sárkánykészítés lesz, majd röptetik a sárkányt; ebéd után pedig góllövő bajnokság a parkban, és eredményhirdetés a plébánián.
   
 3. Templomunk Szent László búcsúja jövő vasárnap a 11 órai szentmisén lesz.  A hónap utolsó vasárnapján este a szentmise után – szokás szerint – csendes szentségimádást tartunk.
   
 4. Július 1-jén, vasárnap a hittantáborba a 11 óra 07 perckor a Nyugati pályaudvarról induló vonattal megyünk. A csoportos jegyről a plébánia gondoskodik.
   
 5. Ezévben is gyűjtünk adományokat a verbita táborok javára, ahol sok hátrányos helyzetű gyereket nyaraltatnak. Meleg ebédet hozatnak, a reggelihez és vacsorához kérnek tartós élelmiszert, pénzt. Ma estig lehet leadni az adományokat.
   
 6. Dévai Szent Ferenc alapítvány nehéz sorsú gyerekeinek az erdélyi Körösbányán júliusban ismét lesz tábor. Az adományokat - tartós élelmiszert, játékot, tisztítószereket, stb. - június 28-ig lehet leadni.
   
 7. Ismét felhívom a testvérek figyelmét a katolikus sajtóra.

Kedves Szülők!

Harmadikos gyermekük elérkezett az elsőáldozás évéhez. Elsőáldozók azok a gyermekek lehetnek, akik: -

 • járnak a katolikus iskolai hittanra
 • részt vesznek a plébániai előkészítőn, amely keddenként 16 órakor lesz
 • bekapcsolódnak a plébánia liturgikus életébe  a vasárnap 9 órai diákmisén
 • és a plébánia közösség életének eseményeibe

Az elsőáldozás időpontja: 2018. május 13. 9 óra

Május 12. szombat családi nap a plébánián az elsőáldozók családjainak.

Az elsőáldozók szülei részére, megbeszélést tartunk, október 8-án a 9 órai szentmise után a plébánián.

Ezen feltételek mellett, tisztelettel kérjük, nyilatkozzanak az alábbi adatlap kitöltésével szeptember 18-ig, amennyiben szeretnék, hogy gyermekük a mi plébániánkon legyen elsőáldozó. Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Az elsőáldozással kapcsolatos információkat, illetve a jelentkezési lapot innen tölthetik le.