2018. november 18.  -  évközi 33. vasárnap

 

 1. Ma mézeskalácssütés lesz a plébánián délelőtt 10 órától, várjuk a gyermekeket szüleikkel együtt!
   
 2. Hétfőn reggel a szentmisében Árpád-házi Szent Erzsébetet ünnepeljük.
   
 3. A Párbeszéd Háza nagytermében november 23-án 18 órától a filmklub keretében a  Pál, Krisztus apostola c. filmet vetítik.
   
 4. 24-én, szombaton délelőtt 10 órától adventi koszorú készítéshez várjuk a gyerekeket a közösségi terembe. Családonként 1 koszorút készíthetnek, kérjük a szülők közreműködő segítségét.
   
 5. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve Krisztus Király ünnepének előestéjén - november 24-én 17 órától - újabb világméretű szentségimádás lesz. Lehet regisztrálni plébániánk szentségimádására. Az elérhetőség rajta van plébániánk honlapján is. Várjuk a gyermekeket, fiatalokat, felnőtt közösségeket! Kérjük a közösségek vezetőit, hogy szervezzék! Aki nem tud regisztrálni, kérjük, hogy iratkozzon fel!
   
 6. Jövő vasárnap Krisztus Király ünnepe, az egyházi év utolsó vasárnapja. Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki ezen az ünnepen nyilvánosan elimádkozza az Úr Jézus, az emberi nem Megváltója… kezdetű imát. Az esti szentmise után Jézus Szíve litániát imádkozunk hálából az elmúlt egyházi évért.
   
 7. A Karitász számára a gyűjtés jövő vasárnap lesz.
   
 8. Plébániánk képviselő testületének mandátuma lejárt, ezért új választást kell tartanunk. Kérek mindenkit, aki  szeretne tagot javasolni  az  új testületbe, annak a nevét a sekrestyében, a  szentmisék kapcsán dobja be, az ott elhelyezett dobozba november 25-ig. A legtöbb szavazatot elértek kerülnek be a testületbe, amennyiben vállalják a testületi munkát. A 70. évet betöltött vagy ahhoz közeli személy nem lehet tag az egyházi rendelkezés szerint.
   
 9. A Rákóczi Szövetség ebben az évben is gyűjt rászoruló határon túli gyermekek részére december 2-ig.

Kedves Szülők!

Harmadikos gyermekük elérkezett az elsőáldozás évéhez. Elsőáldozók azok a gyermekek lehetnek, akik: -

 • járnak a katolikus iskolai hittanra
 • részt vesznek a plébániai előkészítőn, amely keddenként 16 órakor lesz
 • bekapcsolódnak a plébánia liturgikus életébe  a vasárnap 9 órai diákmisén
 • és a plébánia közösség életének eseményeibe

Az elsőáldozás időpontja: 2018. május 13. 9 óra

Május 12. szombat családi nap a plébánián az elsőáldozók családjainak.

Az elsőáldozók szülei részére, megbeszélést tartunk, október 8-án a 9 órai szentmise után a plébánián.

Ezen feltételek mellett, tisztelettel kérjük, nyilatkozzanak az alábbi adatlap kitöltésével szeptember 18-ig, amennyiben szeretnék, hogy gyermekük a mi plébániánkon legyen elsőáldozó. Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Az elsőáldozással kapcsolatos információkat, illetve a jelentkezési lapot innen tölthetik le.