2020. április  5.  Virágvasárnap

Az Úr Szenvedésének Vasárnapja

 

 

1.     Az alábbiakban felsorolt minden eseményt képernyőn lehet követni.

2.     Április 9-én, nagycsütörtökön este 6 órakor kezdődik az utolsó vacsora emlék-miséje.

3.     Április 10. Nagypéntek - szigorú böjti nap. Délután 3 órakor közvetítjük a rendhagyó keresztutat a cserkészek vezetésével.

A nagypénteki szertartás este 6 órakor kezdődik.

4.     Április 11-én, Nagyszombaton a Vigília szertartás este 9 órakor kezdődik.

5.     Húsvét vasárnap reggel 9 órakor lesz közvetített szentmise.

6.     Magyar Katolikus Püspöki Konferencia lehetővé teszi a szentmisén kívüli szentáldozást, de csakis a szigorú intézkedések megtartásával, hacsak időközben további állami tiltó intézkedés nem születik. A templom ajtóban lesz az áldoztatás, negyedórával a szertartás befejezése után, fél órán át, az alábbi napokon:

április 5. Virágvasárnap a 9 órai szentmise után

április 9. Nagycsütörtök este a szentmise után

április 12. Húsvétvasárnap a 9 órai szentmise után

7.     A tartós élelmiszergyűjtés során 112 kg élelmiszer és 100.000 Ft gyűlt össze. Hálás köszönet az adakozóknak!    A karitász munkatársak az összes csomagot leszállították a rászorulóknak március 27-ig.

8.     Azok az idősek, akik szeretnének bevásárlást kérni, a következő telefonszámon tehetik meg: -70 770 52 06 Szirákiné Rita. Többen is jelentkeztek, hogy ebben segítenének.

9.     Az Új Ember c. hetilapot megjelentették. A templom ajtóban lehet belőle vásárolni.

10.Az MKPK Állandó Tanácsa által jóváhagyott segédanyag a Nagyhét személyes és családi imádságaihoz itt tölthető le:

https://katolikus.hu/cikk/segedanyag-a-nagyhet-szemelyes-es-csaladi-imadsagaihoz

 

2020. március 29.   Nagyböjt 5. vasárnapja

 

1.     Ma, a hónap utolsó vasárnapján este a szentségimádásba kapcsolódhatunk be 19 órakor.

2.     A lelkigyakorlatos szentmisék jövő héten, április 2-3-4-én (csütörtök - péntek-szombat) az esti 6 órai szentmisék lesznek, melyeket, élőben közvetítünk a plébánia honlapján és facebook csatornáján, Boldvai Bertalan premotrei perjel szentbeszédeivel.

Csütörtökön a szentmise után István atya szentségimádást is tart, ezt is követhetjük.

Pénteken a lelkigyakorlatos szentmise után a keresztútba is bekapcsolódhatnak a kedves hívek a képernyőn.

3.     Szombaton, 4-én a körülményekhez alkalmazkodó játszóházat szerveznek húsvétra készülve a Svábhegyi Hagyományőrző Egyesület szervezésében: a kreatív foglalkozásokat (tojásfestés, húsvéti kalács sütés, stb.) mindenki az otthonában meg tudja nézni és ki tudja próbálni.  A részletekről még plakátot küldenek.

4.     Jövő vasárnap (ápr. 5.) Virágvasárnap a 9 órai szentmise elején lesz barkaszentelés.  Körmenet nem lesz! Ekkor is lesz közvetítés.

5.     Az ingyenes kiadványokat – köztük az Egyházközségi levél – kitettük a templom előterébe, elvihetők. Virágvasárnap innen lehet majd szentelt barkát is vinni.

6.     Az Adoremus és az Új ember letölthetők az internetről. A Kiadó kérése:

Aki teheti, aki tudja, fizessen elő az Új Ember hetilapra és az Adoremus liturgikus kiadványra. Házhoz viszik. Tegyünk együtt az Új Ember és az Adoremus megmaradásáért! Köszönjük! Részletek a Magyar Kurír honlapján.

7.     A mézvásár is elmarad.


Kiegészítő hirdetés 2020. március 18.

 

 1. A Főegyházmegye március 17-i rendelkezése  -  https://www.esztergomi-ersekseg.hu/hirek/az-mkpk-kozlemenye-2923 - értelmében templomunkban az utolsó szentmise 20-án, pénteken este lesz, melyen István atya általános feloldozást is ad.  Pénteken a keresztutat még megtartjuk.
   
 2. Kérjük, hogy a tartós élelmiszer adományt is mindenki péntek estig hozza el.
   
 3.  István atya szentmisét mond vasárnaponként 9 és 10 óra között, melyet az interneten keresztül élőben közvetítünk plébániánk hivatalos facebook oldalán

(https://www.facebook.com/Istenhegyi-Szent-L%C3%A1szl%C3%B3-pl%C3%A9b%C3%A1nia-261887297167475/ ). 

 1. Szentmise közvetítés lesz március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén is este 6 órakor, valamint keresztút 27-én, pénteken este.
   
 2. A templom kapuja napközben nyitva lesz, az előtérben lehet imádkozni.
   
 3. Ezentúl minden hirdetést e-mailben küldünk, kérjük, hogy akinek van internet hozzáférése, és még nem iratkozott fel a listára, írjon levelet a plébánia e-mail címére: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
 1. Március 25-én, szerdán, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén elindul újra a lelki adoptálás. István atya a testvérek nélkül mondja a misét 18 órakor, amit közvetítenek. Kérjük, hogy aki a lelki adoptálásba be kíván kapcsolódni, és nem iratkozott fel, küldjön e-mailt a plébánia címére. (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). A fogadalom szövegét, az imát és a tudnivalókat elküldjük e-mailen, de megtalálható a plébánia honlapján a Lelki adoptálók közösségnél is:

http://szlp.hu/index.php/koezoessegek/lelki-adoptalok-imakoezoessege

 1. 26-án, pénteken 18 órakor közvetítjük a szentmisét és utána a keresztutat.

 

 

1. Regisztráció a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Érdemes mielőbb regisztrálni a NEK eseményeire, hogy az egyes programokra bejussanak, kedvező helyről követhessék nyomon a történéseket. Akik egy helyen szeretnének ülni, egy csoportba regisztráljanak.

FONTOS: Az elsőáldozókat is be kell regisztrálni az alábbi felületen!

https://registration-iec2020.hu/ 

   

2. Egyházi, közösségi és családi szálláshelyek

Eddig kevés felajánlás érkezett, ezért továbbra is gyűjtjük a budapesti vagy fővároshoz közeli települések egyházi, közösségi és családi szálláshelyeit. A cél ingyenes vagy alacsony költségű szálláslehetőségek megtalálása a kevésbé tehetős, és távoli országokból érkező résztvevők számára. 

Kérjük, jelezzék felajánlásaikat:

>>> Szálláshelyek <<<

vagy az: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen