2020. június 28.   -  Évközi 13. vasárnap

 

 1. Ma – a hónap utolsó vasárnapján – este a szentmise után szentségimádás lesz.
   
 2. Hétfőn, Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepén reggel lesz a szentmise.
   
 3. Hétfőtől péntekig tart a plébániai napközis tábor, naponta 9 órától 17 óráig. Bérlet, menetjegy, diákigazolvány szükséges. A részletes programot a jelentkezők megkapják.
   
 4. Csütörtökön, július 2-án Szűz Mária látogatása Erzsébetnél - Sarlós Boldogasszony napján este 6 órakor a szentmise után megtartjuk a szokásos szentségimádást 22 óráig.
   
 5. Július 3. péntek Szent Tamás apostol ünnepe; első péntek: Az esti szentmise után Jézus Szíve litánia.
   
 6. Július 4. első szombat, 17 órától a szentségimádásra mindenkit szeretettel várunk. Gyónási lehetőség is lesz.
   
 7. Jövő vasárnap – a hónap első vasárnapján – 17 órától rózsafüzér titokcsere lesz elmélkedésekkel. Ekkor lesz a Péter-fillér gyűjtés. A Péter-fillér, latinul „Denarius Sancti Petri” néven ismert adományt a római pápa támogatására gyűjti a Katolikus Egyház. E hagyomány a VIII. században, III. Gergely pápa idején kezdődött. A befolyó pénzt karitatív célokra fordítja a mindenkori pápa.
   
 8. Kapható a júliusi Adoremus és júniusi Képmás, a júliusi és augusztusi Élő kenyér, valamint a Szeressétek egymást.  A katolikus hetilapokat - Új Ember, Keresztény Élet - is ajánlom figyelmetekbe.


Kiegészítő hirdetés 2020. március 18.

 

 1. A Főegyházmegye március 17-i rendelkezése  -  https://www.esztergomi-ersekseg.hu/hirek/az-mkpk-kozlemenye-2923 - értelmében templomunkban az utolsó szentmise 20-án, pénteken este lesz, melyen István atya általános feloldozást is ad.  Pénteken a keresztutat még megtartjuk.
   
 2. Kérjük, hogy a tartós élelmiszer adományt is mindenki péntek estig hozza el.
   
 3.  István atya szentmisét mond vasárnaponként 9 és 10 óra között, melyet az interneten keresztül élőben közvetítünk plébániánk hivatalos facebook oldalán

(https://www.facebook.com/Istenhegyi-Szent-L%C3%A1szl%C3%B3-pl%C3%A9b%C3%A1nia-261887297167475/ ). 

 1. Szentmise közvetítés lesz március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén is este 6 órakor, valamint keresztút 27-én, pénteken este.
   
 2. A templom kapuja napközben nyitva lesz, az előtérben lehet imádkozni.
   
 3. Ezentúl minden hirdetést e-mailben küldünk, kérjük, hogy akinek van internet hozzáférése, és még nem iratkozott fel a listára, írjon levelet a plébánia e-mail címére: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

1. Regisztráció a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Érdemes mielőbb regisztrálni a NEK eseményeire, hogy az egyes programokra bejussanak, kedvező helyről követhessék nyomon a történéseket. Akik egy helyen szeretnének ülni, egy csoportba regisztráljanak.

FONTOS: Az elsőáldozókat is be kell regisztrálni az alábbi felületen!

https://registration-iec2020.hu/ 

   

2. Egyházi, közösségi és családi szálláshelyek

Eddig kevés felajánlás érkezett, ezért továbbra is gyűjtjük a budapesti vagy fővároshoz közeli települések egyházi, közösségi és családi szálláshelyeit. A cél ingyenes vagy alacsony költségű szálláslehetőségek megtalálása a kevésbé tehetős, és távoli országokból érkező résztvevők számára. 

Kérjük, jelezzék felajánlásaikat:

>>> Szálláshelyek <<<

vagy az: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen