2019. március 17.   Nagyböjt 2. vasárnapja

 

 1. Kedden, március 19-én Szent Józsefnek, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének főünnepe van.
   
 2. Csütörtökön este a szentmise után a szentségimádás hazánkért lesz.
   
 3. Az „Istenhegyi esték" következő előadása március 21-én, csütörtökön 19 órakor lesz: Beszélgetés a 2020. évi magyarországi Eucharisztikus Világkongresszusról. Előadók: Bertóti-Dohovics Réka és István
   
 4. Március 22-én, pénteken este a szentmise után a keresztutat a házas hittanosok vezetik. Utána házas hittan lesz a plébánián. Nagyböjt péntekjein hústilalom van 14 éves kortól.
   
 5. Március 25-én, jövő hétfőn Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén este lesz a szentmise.  Ekkor indul újra a lelki adoptálás, a szentmise keretében lesz a fogadalomtétel. A sekrestyében lehet feliratkozni. Azok is iratkozzanak fel, akik korábban is imádkoztak a megfogant életért.
   
 6. Az előző évekhez hasonlóan a Püspökkari Konferencia támogatásával a Katolikus Karitász nagyböjtben tartós élelmiszergyűjtést hirdet hazánk templomaiban. Ez jó alkalom arra, hogy a nehéz gazdasági helyzetben a szegény családokon segítsünk. Az élelmiszergyűjtés március 24-től 31.-ig lesz a szokott módon: az adomány leadható a sekrestyében és a plébánián, illetve aki pénzt ad, dobja be a Szent Antal perselybe ebben az időszakban.
   
 7. Megjelent az ingyenes plébániai újság nagyböjti száma.
   
 8. Augusztus 20. után zarándokutat szervezünk Fatimába István atya vezetésével. Részletes program a sekrestyében kapható.