2023. szeptember 24.  -  évközi 25. vasárnap

 

 

1.   Kedden, az esti szentmise a Szent Mónika közösség szentmiséje, utána összejövetelt tartanak a plébánián.

2.    27-én, szerdán Páli Szent Vince áldozópapra emlékezünk. Az esti szentmise után missziós imaóra lesz. Új érdeklődőket is szeretettel várunk, hogy imádkozzunk a hivatásokért.

3.    Szeptember 28. csütörtök plébániánk szentségimádási napja. Szentségkitétel reggel 8 órakor, 15 órától imádkozzuk az Irgalmasság rózsafüzért. A szentségimádási nap lezárása 17 órától rózsafüzérrel és litániával.  Kérjük, akik tudják, hogy mely időpontban vállalnak szentség-látogatást, az újságos asztalra kihelyezett íven iratkozzanak fel.

4.    Péntek, 29.-e Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok ünnepe.

5.    Szeptember 30-án, szombaton Szent Jeromos áldozópap és egyháztanítóra emlékezünk.

6.    Október hónapban külön figyelmébe ajánlom mindenkinek az esti szentmisék előtt, fél 6-kor kezdődő rózsafüzért.  

7.    Október 1-jén, jövő vasárnap délután 5 órától rózsafüzér titokcsere lesz elmélkedésekkel. Nemcsak a rózsafüzér társulat tagjait, de másokat is szeretettel várunk!

8.    A verbiták szeretettel hívják a Missziós Imacsoport tagjait – de új érdeklődőket is – Budatéténybe a világmisszió ünnepére október 7-én 9 órától. A meghívott vendég Böjte Csaba testvér, aki délelőtt előadást tart, délután pedig ő lesz a szentmise főcelebránsa. Aki tervezi, hogy jön, jelentkezzen Piroskánál október 1-jéig.

9.    Ebben az évben is lesz burgonya- és hagymavásár, a burgonya 333 forint/kg, 5000 forint a 15 kg-os zsák. A kisméretű, télire betárolható hagymából 3500 forint a 10 kilós zsák. Feliratkozási határidő: szept. 24. vasárnap 19 óra. A megrendelt árut szept. 30. szombaton 16-18 óráig, vagy okt. 1. vasárnap 10-12.30 között lehet átvenni a plébánián. Az idősek részére a házhozszállításhoz segítők jelentkezését varjuk.   

10.A Baba-mama klub ezentúl  hétfőként lesz, 9:30-tól és kéthetente  csatlakozik Panni hitoktató.    

11.Az egyházközségi hozzájárulás (egyházi adó) - a nettó jövedelem 1%-a - befizetésére kérlek Benneteket, mivel ebben az évben eddig nagyon kevés folyt be. A fizetés módja: a sekrestyében és a plébánián készpénzzel, vagy átutalás a plébánia számlaszámára.

 

 

A közösségi ház következő hangversenyei:

  •  "Amit a hegyen hallani"-  folytatódnak a "Csönd-zsák koncertek" .
Október 2-án, hétfőn este 7 órakor Devich Gergely gordonkaművész és Ránki Fülöp zongoraművész koncertje. 

 

Jegyek kaphatók a sekrestyében, a helyszínen, ill igényelhetők e-mailen: a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
címen.
 
  • Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt díjas zongoraművész hangversenye október 19-én, hétfőn 19 órakor. Közreműködik Hegedűs Katalin.

MŰSOR:
Bach: Korál a 147. kantátából - Jesus bleibet meine Freude
Mozart: C-dúr szonáta 4 kézre
Beethoven: c-moll "Pathétique" szonáta
Chopin: Asz-dúr ballada
Chopin: Esz-dúr keringő
Gluck: A boldog lelkek tánca 4 kézre
Liszt: Szerelmi álmok no. 3