2019. január 13. vasárnap

Urunk megkeresztelkedése

 

 1. A mai nappal véget ér a karácsonyi ünnepkör. A 9 órai szentmise után játszóház lesz a plébánián. Zajkeltő eszközöket fogunk készíteni. Megtudjuk, mi az a kotkodácsoló, és azt is, miért készítettek régen ilyen zajos eszközöket farsang idején. Megtanulunk egy farsangi népi éneket is. Várjuk az édesapák részvételét is, mert fűrészelésben, csiszolásban szükség lenne a segítségükre.
   
 2.  Kedden Remete Szent Pálra, csütörtökön Szent Antal apátra emlékezünk.
   
 3. Január 18-án, pénteken Árpád-házi Szent Margit ünnepén este 7 órától házas hittan lesz a közösségi teremben, mindenkit szeretettel várunk!
   
 4. Január 20-án, jövő vasárnap 11 órakor lesz a Margitszigeten a szabadtéri oltárnál a hagyományos szentmise Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából.
   
 5. Jövő vasárnap kezdődik az ökumenikus imanyolcad. Mottója:  „Az igazságra, és csakis az igazságra törekedj!” (MTörv 16,18-20). Az egész hét imaalkalmai a hirdetőtáblán olvashatók. Templomunkban 26-án, szombaton 19 órakor lesz az ima, utána szokás szerint agapé, melyre süteményeket kérünk.
   
 6. A képviselőtestület nyilvános ülése január 25-én, pénteken este 7 órakor lesz a hittanteremben. Témája az első félévi lelkipásztori terv, 2018. évi számadás és a 2019. évi költségvetés. A Testület tagjait és az érdeklődőket is szeretettel várjuk.
   
 7. A téli hittantábort február 8-9-10-én rendezzük, költsége gyerekeknek 18 éves korig 8.000-, felnőtteknek 10.000 Ft + üdülőhelyi díj, melyet jelentkezéskor a sekrestyében lehet befizetni. Kérem, hogy mielőbb jelentkezzetek!
   
 8. Megjelent a „Szeressétek egymást” folyóirat, ára 600 Ft.

Kedves Szülők!

Harmadikos gyermekük elérkezett az elsőáldozás évéhez. Elsőáldozók azok a gyermekek lehetnek, akik: -

 • járnak a katolikus iskolai hittanra
 • részt vesznek a plébániai előkészítőn, amely keddenként 16 órakor lesz
 • bekapcsolódnak a plébánia liturgikus életébe  a vasárnap 9 órai diákmisén
 • és a plébánia közösség életének eseményeibe

Az elsőáldozás időpontja: 2018. május 13. 9 óra

Május 12. szombat családi nap a plébánián az elsőáldozók családjainak.

Az elsőáldozók szülei részére, megbeszélést tartunk, október 8-án a 9 órai szentmise után a plébánián.

Ezen feltételek mellett, tisztelettel kérjük, nyilatkozzanak az alábbi adatlap kitöltésével szeptember 18-ig, amennyiben szeretnék, hogy gyermekük a mi plébániánkon legyen elsőáldozó. Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Az elsőáldozással kapcsolatos információkat, illetve a jelentkezési lapot innen tölthetik le.