2022. május 22.  Húsvét 6. vasárnapja

A tömegtájékoztatás világnapja

 

1.     Ma Erdő Péter Bíboros úr celebrálja a 10 órai szentmisét (csak ez a mise van délelőtt!), utána következik a közösségi házunk megáldása, majd szeretetvendégség.

2.     Május hónapban az esti szentmisék után elénekeljük a loretoi litániát.

3.     23-án, hétfőn Boldog Apor Vilmosra emlékezünk. Május 24. kedd Szűz Mária, Keresztények segítsége emléknapja.

4.     Szerdán este a szentmise és litánia után missziós imaóra lesz a templomban. Új érdeklődőket is szeretettel várunk!

5.     26-án, csütörtökön Néri Szent Fülöp áldozópapra emlékezünk.

6.     Szombaton 10 órakor kezdődik az elsőáldozók lelki napja a plébánián.

7.     Jövő vasárnap Urunk Mennybemenetelét ünnepeljük, a 9 órai szentmisében lesz az elsőáldozás.

8.     Főegyházmegyénk hagyományainak megfelelően Pünkösdhétfőn, – június 6-án – kerül megrendezésre Máriaremetén a „Karizmák Ünnepe”. Az ünnep házigazdája Dr. Erdő Péter bíboros úr. Az egész napos együttlétre ezúton is hívják és várják a plébániák csoportjait, a családokat.

9.     István atya zarándoklatot vezet Máriazellbe 2022. június 10-12-én. Utazás autóbusszal, elhelyezés 2 ágyas szállodai szobákban, félpanzióval. Részletek a plakáton és a sekrestyében, ahol lehet még estig jelentkezni az előleg befizetésével.

10.A nyári hittantábor Szilvásváradon lesz az Élménybázis Ifjúsági Szálláson június 20-25. között. A tábori hozzájárulás 32.000 Ft teljes ellátással.  Jelentkezni a sekrestyében lehet 10.000 Ft előleg befizetésével május 25-ig.

11. Köszönöm mindazoknak, akik eljöttek segíteni, hogy közösségi házunk méltó módon tudja fogadni vendégeinket; Köszönet azoknak is, akik részt vettek a szombati egész napos szentségimádásban.

12.Már kapható a júniusi Adoremus, és Élő Kenyér, Szeressétek Egymást, van még májusi Képmás és Szív újság is.