2021. október 17.  -  évközi 29. vasárnap

Missziós vasárnap

1.     Ma a szentmiséken a missziók javára gyűjtünk.

2.     Hétfőn, Szent Lukács evangélista ünnepén este 7 órakor tartja a képviselő testület soron következő ülését. Érdeklődőket szeretettel várunk!

3.     Csütörtökön este a szentségimádásban a papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk.

4.     Pénteken, 22-én Szent II. János Pál pápára emlékezünk.

5.     Október 23. szombat Kapisztrán Szent János áldozópap emléknapja.

6.     Október hónapban külön figyelmébe ajánlom mindenkinek az esti szentmisék előtt, fel 6-kor kezdődő rózsafüzért.

7.     Már most hirdetjük, hogy október 31-ére virradóra kezdődik a téli időszámítás, egy órával vissza kell állítani az órákat. (1 órával többet alhatunk.) 

8.     Az óvodát október 31-én 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise után áldja meg Erdő Péter bíboros úr. Emiatt elmarad a délelőtti 9 és 11 órai szentmise.

9.     November 1-je hétfő Mindenszentek ünnepe, kötelező ünnep, ünnepi miserend lesz. 

Teljes búcsút csak a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára nyerhet az a hívő,

·        aki november 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, s legalább lélekben imádkozik az elhunytakért (mind a nyolc napon nyerhető)

·        aki Halottak napján, Mindenszentek ünnepén, a megelőző vagy következő vasárnapon templomot vagy kápolnát áhítattal meglátogat, s egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet és Dicsőséget elimádkozik.

10.November 2-án, - kedden – halottak napján este 6 órakor lesz a szentmise, utána megemlékezést tartunk a hősök szobránál.

11.Kapható a Képmás, a Szív újság, az Adoremus és az Élő Kenyér októberi száma. A hetilapokat – Új Ember, Keresztény Élet - is ajánlom figyelmetekbe.