2020. október 25.  -  évközi  30. vasárnap

1.     Ma a 9 órai szentmisén lesz az elsőáldozás. Imádkozzunk az elsőáldozókért!

2.     A hónap utolsó vasárnapja van, este a szentmise után szentségimádást tartunk.

3.     Kedden, 27-én este szeretettel várjuk a Szent Mónika Közösségtagjait a szentmisére.

4.     28-án, szerdán Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok ünnepe. Az esti szentmise után missziós imaóra lesz. Megünnepeljük az imacsoport megalakulásának 15. évfordulóját. Fényképet is szeretnénk készíteni.

5.     Szombaton, 31-én Boldog Romzsa Tódor püspök és vértanúra emlékezünk.

6.     November 1-je vasárnap Mindenszentek ünnepe. Kötelező ünnep. Az esti szentmise után együtt imádkozunk az összes halottakért. A rózsafüzér titokcsere ½ 5-kor kezdődik.

7.     November 2-a – hétfő - halottak napja; Este lesz a szentmise, melyet a Plébánia családjainak halottaiért ajánlunk fel. A szentmise után megemlékezést tartunk a hősök szobránál.

8.     Csak a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára fordítható búcsút nyerhet az a hívő, aki november 1-8-igtemetőt látogat, és imádkozik az elhunytért, illetve templomot, kápolnát látogat, és ott imádkozik. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell imádkozni.

9.     A missziók számára múlt héten 167 370Ft gyűlt össze. Köszönjük az adományokat!

10.Ebben az évben is lehet kérni az Önkormányzattól karácsonyi segélyt a Karitászon keresztül november 2-ig. Részletek és jelentkezési lap a sekrestyében.

11.Kapható még az októberi Képmás, van már novemberi Adoremus és Élő kenyér. A hetilapokat – Új Ember, Keresztény Élet - is ajánlom figyelmetekbe. Megjelent a  Képmás 2021. évi családi naptára, ára 1700 Ft.  

12.A Szent Erzsébetről nevezett Betegápoló Nővérek 235 ével ezelőtt jöttek Bécsből Budára. Az évforduló alkalmából november 6-án, 17 órakor ünnepi hálaadó szentmisét mutat be Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök a Batthyány téri Szent Ferenc Sebei templomban. előtte 16 órakor Elmer István rendtörténeti előadása hallgatható meg a templomban. A szentmise előtt rövid zenei áhítat lesz fúvósokkal. A testvéreket szeretettel várjuk!

2020. október 18.  -  évközi 29. vasárnap

Missziós vasárnap

1.     Ma a szentmiséken a missziók javára gyűjtünk.

2.     Csütörtökön, 22-én Szent II. János Pál pápára emlékezünk. Este a szentségimádásban a papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk.

3.     Pénteken, október 23-án Kapisztrán Szent János áldozópap emléknapja.

4.     Október hónapban külön figyelmébe ajánlom mindenkinek az esti szentmisék előtt, fel 6-kor kezdődő rózsafüzért.

 

5.     Október 24-én, szombaton délelőtt 10 órától lesz az elsőáldozók lelki napja.

 

6.     Október 25-ére virradóra kezdődik a téli időszámítás, egy órával vissza kell állítani az órákat. (1 órával többet alhatunk.)

 

7.     Október 25-én, jövő vasárnap a 9 órai szentmisén lesz az elsőáldozás. Imádkozzunk az elsőáldozókért!

 

8.     Már most hirdetjük, hogy november 2-án, - hétfőn – halottak napján este 6 órakor lesz a szentmise, utána megemlékezést tartunk a hősök szobránál.

 

 

9.     Kapható a Képmás, az Adoremus és az Élő Kenyér októberi száma. A hetilapokat – Új Ember, Keresztény Élet - is ajánlom figyelmetekbe. Megjelent a  Képmás 2021. évi családi naptára, ára 1700 Ft.  

 

 

10. Az egyházközségi hozzájárulás (egyházi adó) befizetésére kérlek Benneteket, mivel ebben az évben eddig nagyon kevés folyt be. A fizetés módja: a sekrestyében és a plébánián készpénzzel, vagy átutalás a plébánia számlaszámára.

1. Regisztráció a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Érdemes mielőbb regisztrálni a NEK eseményeire, hogy az egyes programokra bejussanak, kedvező helyről követhessék nyomon a történéseket. Akik egy helyen szeretnének ülni, egy csoportba regisztráljanak.

FONTOS: Az elsőáldozókat is be kell regisztrálni az alábbi felületen!

https://registration-iec2020.hu/ 

   

2. Egyházi, közösségi és családi szálláshelyek

Eddig kevés felajánlás érkezett, ezért továbbra is gyűjtjük a budapesti vagy fővároshoz közeli települések egyházi, közösségi és családi szálláshelyeit. A cél ingyenes vagy alacsony költségű szálláslehetőségek megtalálása a kevésbé tehetős, és távoli országokból érkező résztvevők számára. 

Kérjük, jelezzék felajánlásaikat:

>>> Szálláshelyek <<<

vagy az: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen

 


Kiegészítő hirdetés 2020. március 18.

 

 1. A Főegyházmegye március 17-i rendelkezése  -  https://www.esztergomi-ersekseg.hu/hirek/az-mkpk-kozlemenye-2923 - értelmében templomunkban az utolsó szentmise 20-án, pénteken este lesz, melyen István atya általános feloldozást is ad.  Pénteken a keresztutat még megtartjuk.
   
 2. Kérjük, hogy a tartós élelmiszer adományt is mindenki péntek estig hozza el.
   
 3.  István atya szentmisét mond vasárnaponként 9 és 10 óra között, melyet az interneten keresztül élőben közvetítünk plébániánk hivatalos facebook oldalán

(https://www.facebook.com/Istenhegyi-Szent-L%C3%A1szl%C3%B3-pl%C3%A9b%C3%A1nia-261887297167475/ ). 

 1. Szentmise közvetítés lesz március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén is este 6 órakor, valamint keresztút 27-én, pénteken este.
   
 2. A templom kapuja napközben nyitva lesz, az előtérben lehet imádkozni.
   
 3. Ezentúl minden hirdetést e-mailben küldünk, kérjük, hogy akinek van internet hozzáférése, és még nem iratkozott fel a listára, írjon levelet a plébánia e-mail címére: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..