2022. október 2.  -  évközi 27. vasárnap

 

 

 

1.     A hónap első vasárnapja van, délután fél 5-től rózsafüzér titokcsere lesz. Mindenkit szeretettel várunk!

2.     Október hónapban külön figyelmébe ajánlom mindenkinek az esti szentmisék előtt, fél 6-kor kezdődő rózsafüzért. 

3.     4-én, kedden Assisi Szent Ferencre, szerdán Szent Faustina Kowalskára  emlékezünk.

4.     Csütörtökön délelőtt 10 órától a nyugdíjas klub vendége Kovács Györgyi könyvtáros lesz, Örményországi útjáról tart beszámolót. Este a szentmise után 22 óráig mindenkit szeretettel várunk a szentségimádásra.

5.     Október 7. péntek Rózsafüzér Királynője emléknapja. Templomunk felszentelésének 162. évfordulója. Első péntek: Este a szentmise után elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát.

6.     Október 8. szombat Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország főpatrónájának ünnepe. Ekkor rendezik Budatétényben (Bajcsy Zsilinszky u. 3.) a verbiták a hagyományos világmissziós ünnepet 9.15 és 16 óra között. Részletek a plakáton. Az előadást és a szentmisét Mezei András plébános, a keszthelyi Kármelita Bazilika - Kis Szent Teréz Plébánia – plébánosa tartja.

7.     Szeretettel hívjuk a gyalogolni szerető testvéreket október 8. szombaton egy 10 km-es szép gyalogtúrára a Gaja-patak völgyébe, amelynek végén meglátogatjuk a Bodajkon levő ősi Segítő Szűz Mária Kegyhelyet. Utazás a Déli p.u.-ról 8:10-kor induló vonattal Székesfehérvárig, onnan busszal tovább 8:40-kor. Hazautazás a késő délutáni órákban. Túravezető Nagy Géza, az érdeklődők nála jelentkezzenek. (Elérhetőség a sekrestyében ill. a plébánián.)

8.     Az egyházközségi hozzájárulás (egyházi adó) befizetésére kérlek Benneteket, mivel ebben az évben eddig nagyon kevés folyt be. A fizetés módja: a sekrestyében és a plébánián készpénzzel, vagy átutalás a plébánia számlaszámára.

9.     Az Adoremus és az Élő Kenyér és a Képmás októberi száma kapható, akárcsak a hetilapok: Az Új Ember és a Keresztény élet. Van még Szív újság is.