2019. november 10.  -  évközi 32. vasárnap

 

 1. Hétfő Tours-i Szent Márton püspök emléknapja, kedden Szent Jozafát püspök és vértanúra, 13-án, szerdán pedig a magyar szentekre és boldogokra emlékezünk.
   
 2. November 13-án, szerdán este 7 órától az ”Istenhegyi esték” keretében Dr. Umemura Yuko történész, az ELTE Japán Tanszék vezetője vetített képes előadást tart "Ismeretlen epizódokból szőtt japán-magyar kapcsolatok" címmel a plébánia közösségi termében.
   
 3. Pénteken 19 órától házas hittan lesz a plébánia közösségi termében.
   
 4. Jelentkezőket várunk a Szent Erzsébet kenyérkék sütésére. A hozzávalók és a recept a sekrestyében vehetők át a szentmisék után. Az elkészítés nem igényel szakértelmet. A kenyérkéket a következő hétvégére, 16-án, szombaton délutánra, illetve 17- én, vasárnapra kérjük.
   
 5. Jövő vasárnap a Karitász számára lesz a gyűjtés.
   
 6. November 19-én, Szent Erzsébet ünnepén a Szent Ferenc Sebei templomban este fél 6 órakor Koltai András történész előadást tart a Szent Erzsébetről elnevezett Betegápoló Nővérek Rendjéről. Utána, 6 órától ünnepi szentmisét mutat be Kemenes Gábor atya.
   
 7. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve Krisztus Király ünnepének előestéjére (november 23.) újabb világméretű szentségimádás lesz. Templomunkban 17 órától zenés szentségimádás lesz. Már lehet regisztrálni a NEK honlapján: https://corpusdomini.iec2020.hu/#/. Aki nem tud regisztrálni, de van e-mail címe, iratkozzon fel, Rékáék regisztrálják.
   
 8. Plébániánk képviselő testületének következő ülése 11-én, hétfőn este 7 órakor lesz.
   
 9. Az egyházközségi hozzájárulás befizetésére szeretném felhívni azok figyelmét, akik ebben az évben még nem tették ezt meg. (A nettó fizetés vagy a nyugdíj 1 %-a). Átutalással, illetve a sekrestyében vagy a plébánián lehet befizetni.
   
 10. A Rákóczi Szövetség ebben az évben is gyűjt rászoruló határon túli gyermekek részére december 8-ig. Tartós élelmiszert, édességet, mesekönyvet, játékot, magyar nyelvű CD-t, DVD-t, tisztálkodási szer adományokat várnak.
   
 11. Kapható a novemberi Képmás, Képmás naptár, a Katolikus Kalendárium és más kiadványok.
   
 12.  Az Etalon Kiadó árusítja kiadványait most vasárnap délelőtt.