2018. február 18.  – Nagyböjt 1. vasárnapja

 

 1. Ma a szentmisék után kiosztjuk a hamvazás szentelményét.
   
 2. Ma 10 órától játszóház lesz a plébánián: készítünk papírból hóvirágot, és virágos karkötőt. Ezen a vasárnapon a katolikus iskolák javára gyűjtjük az adományokat.
   
 3. Szerdán, 21-én a szentmise után missziós imaóra lesz.
   
 4. Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól hústilalom van.
   
 5. Péntek-szombat-vasárnap, azaz február 23-24-25-én lesznek a lelkigyakorlatos szentmisék 18 órakor, Szentesi Csaba őrnagy, görögkatolikus tábori lelkész szentbeszédeivel. A szentmisék alatt gyóntatás lesz, akárcsak vasárnap délelőtt.
   
 6. Pénteken a szentmise után a keresztutat a Felnőtt Katekézis közösség tagjai vezetik. A keresztútra mindenkit szeretettel várunk!
   
 7. Ebben az évben is lesz nagyböjti tartós élelmiszergyűjtés nagyböjt 3. vasárnapjától 4. vasárnapjáig a templomban. Ha valaki nem tud természetbeni adományt hozni, a Szent Antal perselybe dobhatja be a pénzt. A legkisebb adománnyal is hozzájárulunk nélkülöző testvéreink segítéséhez.
   
 8. Már most hirdetjük, hogy nyári hittantábor gyermekek részére július 1-től 6-ig, vasárnaptól péntekig lesz, Csattogóvölgyben. Költsége 30.000 Ft.
   
 9. Szeretném felhívni a figyelmet a személyi jövedelemadó 2x1 %-ra, melyeket a Katolikus Egyház, ill. egy, az értékrendünknek megfelelő alapítvány támogatására ajánlhatunk fel. Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény). Az állam ugyanis a felajánlók számánál ezeket a rendelkezéseket is figyelembe veszi.
   
 10. Figyelmükbe ajánlom a Képmás februári és az Élő kenyér márciusi számát.

Kedves Szülők!

Harmadikos gyermekük elérkezett az elsőáldozás évéhez. Elsőáldozók azok a gyermekek lehetnek, akik: -

 • járnak a katolikus iskolai hittanra
 • részt vesznek a plébániai előkészítőn, amely keddenként 16 órakor lesz
 • bekapcsolódnak a plébánia liturgikus életébe  a vasárnap 9 órai diákmisén
 • és a plébánia közösség életének eseményeibe

Az elsőáldozás időpontja: 2018. május 13. 9 óra

Május 12. szombat családi nap a plébánián az elsőáldozók családjainak.

Az elsőáldozók szülei részére, megbeszélést tartunk, október 8-án a 9 órai szentmise után a plébánián.

Ezen feltételek mellett, tisztelettel kérjük, nyilatkozzanak az alábbi adatlap kitöltésével szeptember 18-ig, amennyiben szeretnék, hogy gyermekük a mi plébániánkon legyen elsőáldozó. Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Az elsőáldozással kapcsolatos információkat, illetve a jelentkezési lapot innen tölthetik le.