2020. szeptember 27.  -  évközi 26. vasárnap

 

 1. A hónap utolsó vasárnapja van. Este a szentmise után csendes szentségimádást tartunk.
   
 2. Szeptember 28. hétfő plébániánk szentségimádási napja. Szentségkitétel reggel 8 órakor. 15 órakor elimádkozzuk az Isteni Irgalmasság rózsafüzért. A szentségimádási nap lezárása: ¼ 6-tól rózsafüzér, litánia, majd 18 órakor szentmise.  Kérjük, akik tudják, hogy mely időpontban vállalnak szentség-látogatást, az újságos asztalra kihelyezett íven iratkozzanak fel.
   
 3. Kedden Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok ünnepe. Az esti szentmise a Szent Mónika közösség szentmiséje, utána összejövetelt tartanak.
   
 4. Szeptember 30-án Szent Jeromos áldozópap és egyháztanítóra emlékezünk.
   
 5. Október hónapban külön figyelmébe ajánlom mindenkinek az esti szentmisék előtt, fél 6-kor kezdődő rózsafüzért.  
   
 6. Október 1-jén, csütörtökön a Gyermek Jézusról nevezett (Lisieux-i) Szent Teréz szűz és egyháztanító emléknapja. Délelőtt 10 órától a nyugdíjas klub lesz a plébánián. Póka Gyula az előadó. Este a szentmise után szentségimádást tartunk 22 óráig.
   
 7. 2-án, pénteken a szent Őrzőangyalokra emlékezünk. Első péntek, az esti szentmise után elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát.
   
 8. Október 3-án, szombaton 17 órától az első szombati szentségimádást a képviselőtestület tagjai vezetik.
   
 9. Jövő vasárnap délután 5 órától rózsafüzér titokcsere lesz elmélkedésekkel. Nemcsak a rózsafüzér társulat tagjait, de másokat is szeretettel várunk!
   
 10. Az Érsekség nyomatékosan felhívja a figyelmet a maszk szabályos viselésére. Kérjük a kedves híveket, hogy áldozáskor se vegyék le a maszkot. Miután a pap a hívő kezébe tette a Szent Ostyát, lépjünk oldalra, úgy vegyük magunkhoz.
   
 11. Kapható az Adoremus és az Élő kenyér októberi száma. Van még szeptemberi Képmás. A hetilapokat is ajánlom figyelmetekbe.
   
 12. A megrendelt burgonyát és hagymát 27-én, ma 10 óra és fél 1 között lehet átvenni Anna nővéréknél (Mátyás király u. 29.) A 15 kg-os zsák burgonya 2000 Ft, a 10 kg-os hagyma 2500 Ft.
   
 13. A közösségi ház építését jövő héten kezdik. Ezáltal megszűnik a parkoló a templomnál.


Kiegészítő hirdetés 2020. március 18.

 

 1. A Főegyházmegye március 17-i rendelkezése  -  https://www.esztergomi-ersekseg.hu/hirek/az-mkpk-kozlemenye-2923 - értelmében templomunkban az utolsó szentmise 20-án, pénteken este lesz, melyen István atya általános feloldozást is ad.  Pénteken a keresztutat még megtartjuk.
   
 2. Kérjük, hogy a tartós élelmiszer adományt is mindenki péntek estig hozza el.
   
 3.  István atya szentmisét mond vasárnaponként 9 és 10 óra között, melyet az interneten keresztül élőben közvetítünk plébániánk hivatalos facebook oldalán

(https://www.facebook.com/Istenhegyi-Szent-L%C3%A1szl%C3%B3-pl%C3%A9b%C3%A1nia-261887297167475/ ). 

 1. Szentmise közvetítés lesz március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén is este 6 órakor, valamint keresztút 27-én, pénteken este.
   
 2. A templom kapuja napközben nyitva lesz, az előtérben lehet imádkozni.
   
 3. Ezentúl minden hirdetést e-mailben küldünk, kérjük, hogy akinek van internet hozzáférése, és még nem iratkozott fel a listára, írjon levelet a plébánia e-mail címére: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

1. Regisztráció a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Érdemes mielőbb regisztrálni a NEK eseményeire, hogy az egyes programokra bejussanak, kedvező helyről követhessék nyomon a történéseket. Akik egy helyen szeretnének ülni, egy csoportba regisztráljanak.

FONTOS: Az elsőáldozókat is be kell regisztrálni az alábbi felületen!

https://registration-iec2020.hu/ 

   

2. Egyházi, közösségi és családi szálláshelyek

Eddig kevés felajánlás érkezett, ezért továbbra is gyűjtjük a budapesti vagy fővároshoz közeli települések egyházi, közösségi és családi szálláshelyeit. A cél ingyenes vagy alacsony költségű szálláslehetőségek megtalálása a kevésbé tehetős, és távoli országokból érkező résztvevők számára. 

Kérjük, jelezzék felajánlásaikat:

>>> Szálláshelyek <<<

vagy az: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen