2023. január 29.  – Évközi 4. vasárnap

 

1.    A hónap utolsó vasárnapja van, este a szentmise után csendes szentségimádást tartunk.

2.    Kedden Bosco Szent János áldozópapra emlékezünk Az esti szentmise a Szent Mónika Imaközösség szándékára lesz.

3.    Csütörtökön, február 2-án Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő boldogasszony) ünnepe, a „megszentelt élet” napja. Imádkozzunk a szerzetesi hivatásokért! Este 6 órakor a szentmisén gyertyaszentelés lesz.

o   A nyugdíjas klub keretében 10 órától a rendőrségi témakört folytatva Az unoka c. filmet vetítjük.

o   A szentségimádás délután 5 órakor kezdődik, és a szentmise után folytatódik 20 óráig.

4.    Február 3. első péntek, Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja. Este a szentmise után elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát. Balázs áldást osztunk a szentmisén, illetve jövő vasárnap a szentmisék végén.

5.    4-én, szombaton 17 órától a szentségimádást a Felnőtt Katekézis- és a Házas Hittan közösség tagjai vezetik.

6.    Jövő vasárnap a fél 5-től a rózsafüzér titokcserére mindenkit szeretettel várunk! 18 órától borkóstoló lesz a Közösségi Házban, részvételi díj  6.500 Ft.

7.    A téli hittantábor február 10-12. között lesz Bagolyirtáson a Stella üdülőben. A sekrestyében lehet jelentkezni. Részvételi díj gyermekek és felnőttek számára egyaránt 16. 000  Ft.

8.    A szeptemberi Dél-Olaszországi  zarándoklatra várjuk a jelentkezéseket. Részletek a sekrestyében.

9.    Az Anna réten a kápolna megépítéséhez – mint korábban is hirdettük – országos gyűjtést szervezünk A kápolna engedély szerinti megépítésének becsült költsége 127 millió Ft, az adományokat a szórólapokon is megadott számlaszámra lehet befizetni: 12001008-00155297-05200008 (Anna-rét adomány)

10.Egyházközségi Batyus Bált szervezünk február 17-e, péntek estére a Közösségi Házba. Lesz táncház, fánksütő verseny, jelmezes felvonulás, tombola. A tombolához nyereményfelajánlásaikat köszönettel fogadjuk.

11.A katolikus sajtót ajánlom mindenki figyelmébe. A képmás 1190 Ft.

2022. október 23.  -  évközi  30. vasárnap

 

1.    Kedden, 26-án Szent Mór püspökre emlékezünk. Este szeretettel várjuk a Szent Mónika Közösségtagjait a szentmisére.

2.    26-án, szerdán az esti szentmise után missziós imaóra lesz. Mindenkit, új érdeklődőket is szeretettel várunk, hogy imádkozzunk az evangélium terjedéséért.

3.    28. péntek Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok ünnepe. Ifjúházas hittan lesz 19 órától a közösségi házban.

4.    Jövő vasárnap, a hónap utolsó vasárnapján, este a szentmise után megtartjuk a szokásos szentségimádást.

5.    November 1-je kedd Mindenszentek ünnepe, kötelező ünnep, ünnepi miserend lesz. Szentmisék 9-11- és 18 órakor. Esti mise után megemlékezés lesz halottainkról.

Teljes búcsút csak a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára nyerhet az a hívő,

¾   aki november 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, s legalább lélekben imádkozik az elhunytakért (mind a nyolc napon nyerhető)

¾   aki Mindenszentek ünnepén, 2-án, Halottak napján, a megelőző vagy következő vasárnapon templomot vagy kápolnát áhítattal meglátogat, s egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet és Dicsőséget elimádkozik.

6.    November 2-án, - szerdán – halottak napján este 6órakor lesz a szentmise, utána megemlékezést tartunk a hősök szobránál.

7.    Október 30-án, jövő vasárnap hajnaltól áttérünk a téli időszámításra. 1 órával visszatekerjük az órát, így ennyivel többet alhatunk.

8.    A missziók részére 204.080 Ft gyűlt össze. Köszönjük az adományokat!

9.    Ebben az évben is van lehetőség a rászorulók részére, hogy karácsonyi támogatást kaphassanak. A jövedelemhatár ebben az évben családosoknak: 112.000 Ft egy főre jutó havi nettó jövedelem. 127.700 Ft a méltányos jövedelemhatár abban az esetben, ha a támogatott személy egyedül él, vagy 90. életévét betöltötte, továbbá nagycsaládos, gyermekét egyedül nevelő, vagy beteg gyermeket nevelő szülő. Leadási határidő: november 6. vasárnap.